Spain

Loading information...
Loading information...

Picos de Europa

Picos de Europa. Een gebergte met kalksteenrotsen aan de Atlantischekustkant tussen Gijon en Santander in. Picos de Europa is een nationaal park met veel toeristische dorpjes. Op aanraden van een Nederlands stel die wij in Hondarribia tegenkwamen, zijn wij hierheen getrokken.

De camping waar wij overnacht hebben lag in Fuente De vlak naast de kabelbaan. Het uitzicht van de camping is erg mooi en de sfeer is rustig, eenvoudig en gezellig. De eigenaren spreken geen Engels, maar dit komt sowieso in Noord-Spanje weinig voor merkten wij. De camping is ideaal gelegen aangezien er een groot aantal wandelroutes door de Picos beginnen vanaf Fuente De,de kabelbaan. Bij de ene wandeling moet je eerst met de kabelbaan omhoog en dan bovenaan beginnen. Bij andere wandelingen begin je in Fuente De zelf. Fuente De heeft weinig tot geen faciliteiten en bestaat voornamelijk uit die kabelbaan, hotels en wat souvenirshops.

Als je liever in een iets groter plaatsje in je nabije omgeving hebt is Potes een goede optie. Een wat groter (toeristisch) plaatsje met keuze aan campings, hotels, hostels, winkels en restaurantjes. Ook veel wandelroutes beginnen hier.

Read more